ПОЧИВКИ в СИЦИЛИЯ

Международен Автобусен Транспорт и Пътнически Услуги

ПОЧИВКИ в СИЦИЛИЯ

« назадПОЧИВКА в СИЦИЛИЯ

Остров Сицилия-великолепните кристални води и величествената планина Етна, оставят неповторимо усещане у всеки, които го посети-А защо да не си ти?!?

Сицилия-това е люлката на цзивилизацията преплетена от бурна история, богато национално наследство, впечатляващо крайбрежие, благоуханни цитруси и възхитително вкусна сицилианска кухня. Отдайте се на релакса и средиземноморския уют!

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА 8дни/7нощувки
1ден
София – Катания
Отпътуване за Сицилия с директен чартърен полет в 15.10 ч. Кацане на летището в Катания в 16.05 ч. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
2ден
Ликата
Закуска. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание трансфер до град Ликата за самостоятелна разходка.
3ден
Етна – Таормина
Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и при предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Етна и Таормина.
Ранно отпътуване от хотела. Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1924 м. Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери "Силвестри", които са били активни 1986 г., за закупуване на сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, за опитване на мед от Дзаферана или ракията "Огънят на Етна". По желание може да се стигне до "Кулата на Философа" в подножието на четирите действащи кратера на ниво около 2900 метра надморска височина с въжен лифт и джипове (само при благоприятни метеорологични условия; заплаща се на място допълнително – 60 евро/36 евро (4 – 12г)). Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки!
Отпътуване за Таормина. Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутия курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче. Свободно време с възможност за посещение на гръцкия театър от ІІІ в. пр. хр. - величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос, за разглеждане на останките от римския Одеон и Градския Парк, да се разходите по привлекателната главна улица с панорамния площад "IX Април", където се намира и известният "Вундербар" – любимо място на Лиз Тейлър, площад "Дуомо", любимо място на Оскар Уайлд. Там е фонтанът "Четирите фонтана" с кентавъра, който е символ на града.
4ден
Сиракуза – Ното
Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и при предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Ното и Сиракуза.
Ранно отпътуване от хотела. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град на Сиракуза, остров Ортиджа, известен с богатата си древногръцка история, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Сиракуза е най-известната гръцка колония в Средиземноморието. Някога описана от Цицерон като "най-великият гръцки град и най-красивият от всички". Това е и родното място на Архимед. Пешеходната туристическа програма започва от храма на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от VI в. пр. Xр., площад Архимед, площадът "Ил Дуомо" с прекрасната катедрала и църквата "Света Лучия", където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо "Погребението на Света Лучия". Обиколката завършва при извора на Аретуза, където ще научите легендата за вечната любов. Свободно време с възможност за разходка с лодка около острова или до морските пещери, посещение на музея на Архимед или музея "Белломо" или разходка в пристанищната крепост на Сиракуза Кастело-Маниаче от XIII в.
В ранния следобед се отправяме към Ното, обявен за перфектният бароков град. Истинско бижу, включено в листата на ЮНЕСКО. Туристическа програма с местен екскурзовод по централната улица, от двете страни, на която са разположени църквите с прилежащите към тях бивши сгради на манастири, Катедралата, Палацо Николачи с най-красивите барокови балкони на света. Свободно време с възможност за посещение на Палацо Николачи – имението на богати търговци на риба тон.
5ден
Модика – Шикли
Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и при предварителна заявка: Целодневна екскурзия Шикли и Модика.
Ранно отпътуване от хотела. Пешеходна разходка по улиците на красивия бароков град Модика, наричан южната Венеция, известен с производството на шоколад по антична рецепта. Посещение на цех за демонстрация и дегустация. Свободно време.
Отпътуване за Шикли. Разходка по централната улица виа "Франческо Мормина Пена" – очарователна улица, от двете страни на която се намират най-фантастичните барокови сгради в града: дворци, църкви, обществени сгради, обикновени частни домове. Сред тях внимание заслужава Палацо Спадаро, построен през XVII-XVIII в. с разкошно стълбище, керамични подове от Калтаджироне, стенописи и картини с митологични герои, някои от които рисувани от Рафаеле Скалия през 20-те и 30-те години на XX век. Фамилната резиденция на Спадаро (богат род от Модика) има осем изящни балкона, с богато резбовани корнизи и парапети от ковано желязо – удобни за хващане от дамите, които излизали да наблюдават живота в Шикли. Палацо Беневентано представлява един шедьовър на човешкия творчески гений на късно бароковия период. В църквата "Свети Вартоломей", определена като църква с рядка красота, от 18 в. голям интерес представлява платното на олтара, изобразяващо "мъченичеството на Свети Вартоломей" от Франческо Паскучи датирано от 1779 г. Шикли е градът на Комисар Монталбано. Хитовият италиански крими сериал "Комисар Монталбано"е създаден по романите на Андреа Камилери и вече е показан в 65 страни.
6ден
Палермо – Монреале
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.
По желание и при предварителна заявка: Целодневна екскурзия Палермо и Монреале.
Ранно отпътуване от хотела. Туристическа програма в столицата на Сицилия, град Палермо. В архитектурата на Палермо се смесват всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Това е единственото място в света, където са оставили белег всички основни Средиземноморски цивилизации - от финикийците и гърците, римляните, арабите и норманите, испанците и французите. Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище "Куатро Канти", непосредсвено до него се намира "Пиаца Претория" с "Фонтана на срама", зад сградата на Общината е разположена църквата "Марторана", където фрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър. До "Марторана" се намира църквата "Свети Каталдо" – прекрасен пример за арабо-норманска архитектура. Пешеходната обиколка завършва пред Театро Масимо – най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за шопинг, самостоятелно посещение на Театро Масимо или на Катакомбите на Капуцините или на най-големия пазар в Сицилия – Ла Вучирия – наподобяващ арабските пазари - ярък, жив спектакъл, пълен с викове.
Отпътуване за Монреале. Посещение на Катедралата на града с местен екскурзовод - изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват стария и новия завет. Моля, не носете къси поли и шорти! Необходими са покривала за рамене в катедралите и църквите!
7ден
Агридженто – Пиаца Армерина
Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и при предварителна заявка: Целодневна екскурзия Долината на храмовете в Агридженто и Пиаца Армерина и Скала дей Турки.
С местен екскурзовод се разглежда една от основните забележителности на Сицилия, храмовете в Агридженто, която включва останките на седем древногръцки храма от V век пр.н.е., посветени на боговете Хера, Зевс Олимпийски, Херкулес, храма Конкордия. Най-внушителните детайли на Храма на Юпитер са безспорно колосалните подпорни статуи "Теламони", с височина около 8 м. Долината на Храмовете е включена в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Агридженто е наследник на античния Акрагас, наречен от древногръцкият поет Пиндар "най-хубавият град на смъртните".
Посещение на туристическата атракция Скала дей Турки, която се намира на крайбрежието в близост до град Агридженто, при Порто Емпедокле. Белоснежното царство на Сицилия наподобява едно природно стълбище, чиито стъпала водят към крайбрежието и свързват два великолепни плажа. Препоръчителни са леки дрехи, шапки и слънцезащитни кремове! Разглеждане на римската вила Дел Казале, известна с уникалните си цветни римски мозайки от III в. Вила дел Казале е разположена на 5 км от Пиаца Армерина. В нея са запазени седем цветни римски мозайки от импреския период на Рим - безценно съкровище, което през XII в. е затрупано от свлачище. Не се знае със сигурност чия е вилата, но най-убедителното предположение е, че сградата е била ловна хижа на император Макскимиан Херкулий. Построена е в края на III в. сл. Xр. Предназначението й на ловна хижа се потвърждава от ловните сцени по мозайките. Най-ценната от тях е мозайката с дължина 66 м., "Големият лов" – африканска ловна сцена, която като на анимационно филмче разказва как, къде и от кого са ловени животните доставяни по римските арени. В тази много добре запазена римска вила могат да се видят детайли от живота на римляните през онази епоха – за лова, спорта, модата, езическите ритуали и вярвания.
8ден
Катания – София
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет в 11.30 ч. Пристигане на летище София в 14.20 ч.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Целодневна екзкурзия Етна и Таормина при минимум 25 записани туристи    
€60
Целодневна екзкурзия Етна и Таормина при минимум 25 записани туристи (дете 2-12 г)    
€30
Целодневна екскурзия до Ното и Сиракуза при минимум 25 записани туристи    
€60
Целодневна екскурзия до Ното и Сиракуза при минимум 25 записани туристи (дете 2-12г)    
€30
Целодневна екскурзия Палермо и катедралата в Монреале при минимум 25 записани туристи    
€60
Целодневна екскурзия Палермо и катедралата в Монреале при минимум 25 записани туристи (дете 2-12г)    
€30
Полудневна екскурзия до "Долината на храмовете" в Агридженто и Скала дей Турки при минимум 25 записани туристи    
€40
Полудневна екскурзия до "Долината на храмовете" в Агридженто и Скала дей Турки при минимум 25 записани туристи (дете 2-12г)    
€20
Целодневна екскурзия Шикли и Модика при минимум 25 записани туристи    
€40
Целодневна екскурзия Шикли и Модика при минимум 25 записани туристи (дете 2-12г)    
€20
Полудневна екскурзия до Пиаца Армерина - Вила дел Казале при минимум 25 записани туристи    
€40
Полудневна екскурзия до Пиаца Армерина - Вила дел Казале при минимум 25 записани туристи (дете 2-12г)    
€20
Отстъпка при заявяване и заплащане на 3 или 4 допълнителни екскурзии: 10%    
€0
Отстъпка при заявяване и заплащане на 5 или 6 допълнителни екскурзии: 15%    
€0
Супериор стая с гледка море и балкон - цена на човек    
170 лв.
Пълен All Inclusive - цена на човек за целия престой    
110 лв.
Горивна такса (доплаща се задължително) - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на заминаване    
0 лв.
Пълноцветен пътеводител за Сицилия на български език на National Georgraphic (192 стр.)    
18 лв.


Запитване
име:
e-mail*:
телефон за връзка:
съобщение:

Код за сигурност:

*Моля въведете кода от изображението:

със * са отбелязани задължителните полета !

изпрати
Фейсбук :))) Открийте ни :))Нека бъдем приятели :) Открийте ни във Фейсбук Кликнете ТУК