Екскурзи за карнавала в Патра

Международен Автобусен Транспорт и Пътнически Услуги

Патра-Карнавал

« назадПатра-Карнавал

Карнавалът в Патра е един от най-интересните на континента и заема безпорното първо място в Европа…

…по участие на млади хора с огромен ентусиазъм и страст. В големия парад всяка година участват около 40000 души.

Историята на карнавала е 180-годишна и има интересен път и трансформация.  През 1829 г. стартира първоначално като маскен бал в домовете на местните буржоа. Самите те от 1870 г. започват да финансират танцуващия парад. Космополитният характер на местната буржоазия се определя  от  гърци от колониите,  британци, германци, многобройната италианска общност в града и преселници от Йонийските острови. В продължение на много десетилетия се провежда всяка година и името на  Патра винаги се свързва с него.
Патра е третият по големина град на Гърция.  Намира се в северозападната част на Пелопонес  и поради близостта с Италия този карнавал има силно италианско влияние. Няма  никаква връзка с езическите традиции  и карнавали в останалата част на Гърция, повечето от които идват от дълбините на времето. Голяма част от тях са свързани с празненства на древния бог Дионис и са ритуали за плодородие.

Оживлението и празничното настроение, колоритните цветове под звуците на музика в Патра през месеца на карнавала е неописуемо. Участниците в него нарастват всяка година. Подготовката на групите –участници за следващата започват буквално след приключването му.

 

 

 

Карнавалът в Патра

Патра – Олимпия

 

Екскурзия с автобус 4дни/3нощувки за дата 20.02.2015г. на цена от 355,00лв..

 

1 ДЕН - Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 7.30 ч. - Автогара "Сердика", Дупница - 8.30 ч., Благоевград - 9.30 ч., Сандански - 10.30 ч. по маршрут ГКПП Кулата – Патра. Пристигане вечерта. Настаняване в района на Патра. Нощувка.

2 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Олимпия - едно от светилищата на Зевс и мястото, където се провеждат първите Олимпийски игри. Посещение на древното селище с местен екскурзовод: храмът на Хера; храмът на Зевс; Нимфиума; стадионът; статуята на Пеоний; Гимназионът; Палестрата. Свободно време с възможност за посещение на музея на Олимпия. По обяд отпътуване за Патра. Туристическа програма в Патра: църквата "Св. Андрей" - най- големият православен храм на Балканите, в който се пазят мощите на светеца, върнати от папата през 1964 г.; пешеходната улица "Трио Наваро" с множество кафенета и сувенирни магазини; площад "Псила Алония"; римският амфитеатър и древният римски одеон. Свободно време. Вечерта включване в нощния карнавален парад. Нощувка.

3 ДЕН - Закуска. Свободно време в Патра за включване в големия целодневен Карнавален парад в града. Карнавалът в Патра се слави, като най-големият и най- важният карнавал в цяла Гърция и се организира в чест на бога на виното Дионисий. Легендата разказва, че през зимата местните хора зоват чрез различни пиршества божеството да се събуди и да се прероди, носейки отново пролетта. В края на карнавала ритуално се запалва Кралят на карнавала, гърмят се фойерверки, навсякъде звучи музика и се слага край на карнавала. Нощувка.

4 ДЕН - Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukoil" (бул. "Сливница", след кръстовище Орион), Автогара "Сердика", площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик,

видеосистема, минибар);

3 нощувки със закуски в хотел "Tzaki" 3* (или подобен) в района на Патра;

Пешеходна разходка в Патра;

Посещение на Патра за включване в карнавалните шествия;

Посещение на Древна Олимпия с местен екскурзовод (входната такса се заплаща допълнително);

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“;

Екскурзоводско обслужване.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Входни такси за Древна Олимпия (6 EUR) и музея на Олимпия (6 EUR) или комбиниран билет за

двата музея (9 EUR);

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.

 

ОТСТЪПКИ:

тръгване от Дупница: - 5 лв

тръгване от Благоевград: - 7 лв

тръгване от Сандански: - 13 лв

ученици и студенти: - 10 лв

 

ДОПЛАЩАНЕ:

единична стая: 129 лв

Ползване на двойна седалка от един турист: 145 лв

Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая: 25 лв

Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая: 40 лв

Трансфер от хотел "Хемус" *** до площад "Ал. Невски" на турист: 5 лв

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации.

В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. - безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. - 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC - безплатно (след показване на картата).

Място на отпътуване и връщане:

Дупница - бензиностанция „OMV”;

Благоевград - автобусната спирка между общинската и частната автогара;

Сандански - бензиностанция ”OMV” на изхода на града.

Медицински и здравни изисквания : Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Часово време: България 12 ч. Гърция 12 ч.


Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.


Запитване
име:
e-mail*:
телефон за връзка:
съобщение:

Код за сигурност:

*Моля въведете кода от изображението:

със * са отбелязани задължителните полета !

изпрати
Фейсбук :))) Открийте ни :))Нека бъдем приятели :) Открийте ни във Фейсбук Кликнете ТУК