Екскурзия с автобус за карнавала в Ница и Мантон

Международен Автобусен Транспорт и Пътнически Услуги

Карнавалът в Ница и Мантон

« назадКарнавалът в Ница и Мантон

Карнавалът в Ница и Мантон се състои от две отделни събития-денонощни карнаварни паради и парад на цветята.

Това е първото голямо зимно събитие на Лазурния бряг. Шествията на площад „Масена“ включват платформи с огромни алегорични или хумористични фигури, улични танцьори, музиканти от цял свят и специално осветление.

По крайбрежието пък минават цветните паради, които поставят акцент на пъстрия и разнообразен свят от цветя в региона на Ница. Модели, облечени в специални костюми, хвърлят цветя към посетителите. И на двете места настроението е приповдигнато, граничещо с лудост и неудържима еуфория.

По време на карнавала се организират и съпътстващи събития и състезания, като например Кралят на гастрономията. Какъв по-добър начин да опознаеш една нация от това да седнеш на масата й?

Милано - Кан - Мантон - Ница - Монако – Антиб

 

Екскурзия с автобус 6дни/5нощувки за дата 26.02.2015г. на цена от 579,00лв..

 

1 ДЕН - 4.30 ч. - отпътуване от Пловдив от "OMV" бензиностанция до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София - 7.00 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 7.30 ч. - автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб. Настаняване в Загреб. Нощувка.

2 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Милано. Пешеходна разходка: Замъкът на фамилията Сфорца; Миланската катедрала; Пасажът "Виторио Емануеле"; Музикалният театър "Ла Скала". Свободно време за разходка в "четириъгълника на модата" - търговски район с множество бутици на световноизвестните модни къщи като Giorgio Armani, Nicola Trussardi, Gianni Versace, Enrico Coveri, Gucci Bonvicini, Dolce e Gabanna и др. Свободно време. Настаняване в района на Милано. Нощувка.

3 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Ница. Пристигане по обяд. Пешеходна разходка в Ница – старият град, съхранил атмосферата и автентичния дух на Средновековието: атрактивният пазар на цветята; най-големият площад "Масена" и крайбрежният булевард "Променад Де-з-Англе" с най-престижните хотели на Френската ривиера. По желание - включване в карнавалните шествия (необходим е предварително заявен и заплатен билет): "Парадът на цветята", който всяка година се провежда в Ница, на границата между зимата и пролетта, и е едно от най- значимите събития на Френската ривиера. Въпреки че е повод за веселие, празникът засяга и по-важни теми и проблеми в обществото. Свободно време. Вечерта включване в "Парадът на светлините"! Настаняване на Френската ривиера около полунощ. Нощувка.

4 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Княжество Монако: Дворецът на фамилия Грималди - създатeлите на Княжеството, които го превръщат в едно от най- богатите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Възможност за посещение на Океанографския музей на Жак-Ив Кусто, представящ огромна колекция от морска флора и фауна, модели на изследователски кораби, аквариум с повече от 4000 представители на средиземноморската и тропическата екосистема. Посещение на Мантон - един от най-живописните курорти на Френската ривиера и най- цветният френски град. Включване в "Парадът на Златния плод". Възможност за посещение на изложбата на цитросови плодове пресъждаващи различни фигури и личности. Отпътуване за Кан. Пешеходна разходка: крайбрежният булевард "Кроазет" с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрията. Нощувка.

5 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Антиб. Пешеходна разходка в едно от най-големите яхтени пристанища на Лазурния бряг. Отпътуване за Словения. Настаняване в района на Любляна/ Постойна късно вечерта. Нощувка.

 

6 ДЕН - Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" късно вечерта, в Пловдив на "OMV" бензиностанция до хотел "Санкт Петербург" - около полунощ.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:


Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик,


видеосистема, минибар);


1 нощувка със закуска в хотел "I" *** (или подобен) в


Загреб;


1 нощувка със закуска в хотел "Ibis Malegnano" *** (или


подобен) в района на Милано;


2 нощувки със закуски в хотел "Balladins Le Cannet" **+


(или подобен) на Френската ривиера;


1 нощувка със закуска в хотел "Park" *** (или подобен)


в района на Любляна/ Постойна;


Пешеходни разходки в Милано, Ница, Кан, Антиб и Мантон;


Екскурзия до Княжество Монако;


Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";


Екскурзоводско обслужване.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:


билет за "Парадът на цветята" в Ница;


билет за "Парадът на светлините" в Ница;


входна такса за ботаническата градина в Мантон (9 EUR);


входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви,


посещавани по желание и градски транспорт.

 

ОТСТЪПКИ:


ученици и студенти: - 18 лв


деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители: - 35 лв

 

ДОПЛАЩАНЕ:


единична стая: 237 лв


ползване на двойна седалка от един турист: 267 лв


Билет за "Парадът на цветята" в Ница за седящи (билетите се заявяват и заплащат преди отпътуване). Билетът се потвърждава при заявка и заплащане до 05.01.2014 г.. След 05.01.2014 г. билетът е с препотвърждение: 50 лв


Билет за "Парадът на цветята" в Ница за правостоящи (билетите се заявяват и заплащат преди отпътуване). Билетът се потвърждава при заявка и заплащане до 05.01.2014 г.. След 05.01.2014 г. билетът е с препотвърждение: 20 лв


Билет за "Парадът на светлините" в Ница за седящи (билетите се заявяват и заплащат преди отпътуване). Билетът се потвърждава при заявка и заплащане до 05.01.2014 г.. След 05.01.2014 г. билетът е с препотвърждение: 50 лв


Билет за "Парадът на светлините" в Ница за правостоящи (билетите се заявяват и заплащат преди отпътуване). Билетът се потвърждава при заявка и заплащане до 05.01.2014 г.. След 05.01.2014 г. билетът е с препотвърждение: 20 лв

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:


За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия


по програмата, е необходимо да ги заявите още при


сключването на договора за организирано пътуване, тъй


като осъществяването им е свързано с предварителни


резервации.


Валутен курс:


1 лв = 0,52 EUR


Часово време:


България 12 ч.


Италия, Франция 11 ч.


Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

изпрати
Фейсбук :))) Открийте ни :))Нека бъдем приятели :) Открийте ни във Фейсбук Кликнете ТУК