Екскурзия с автобус до Кападокия, Турция

Международен Автобусен Транспорт и Пътнически Услуги

Кападокия Майски празници

« назадКападокия Майски празници

Кападокия-земя като че ли извадена от сънищата и фантастичните приказки. Тя поразява, както с историческото си богатство,.......така и с неописуемата си природа. Тук се намират приказните "комини", формирали се преди 13млн. години-впечатляващи природни образувания, сякаш обитавани от призраци, тук можете да се насладите на изумителните манастири, църкви и къщи, издялани в скалите преди стотици години...

Православното изкуство е продължило своето развитие в този отдалечен район през вековете, като тук са се са пазили едни от най-ценните образци на византийската живопис от Х-ХI век, каквито днес няма дори в Константинопол. Стенописите в скалните църкви поразяват с изключителната си живост и свежест на цветовете.
С причудливите си скални пирамиди и гъби, с подземните си градове и скалните църкви днес Кападокия е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство.


Майски празници в Кападокия!

01.05.2015 – 06.05.2015

ПРОГРАМА 6 дни/5 нощувки

С ТРЪГВАНЕ ОТ:СОФИЯ, ПЛОВДИВ И ХАСКОВО;ГАБРОВО,ВЕЛИКО ТЪРНОВО,
КАЗАНЛЪК ИСТАРА ЗАГОРА; ВАРНА И БУРГАС


Първиден 01.05.2015
Отпътуване от София в 5.00 от стадион В. Левски, от Пловдив в 6.30 от ОМВ до хотел Санкт Петербург, от Хасково в 8.00 от ШЕЛ Хасково. Пътуване по маршрут Капъкуле – Истанбул. Пристигане в Истанбул следобяд. Следва пешеходнаобиколка, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ”(отвън). Настаняване в хотела.Свободно времеили по желание разглеждане на нощен Истанбул, включва разходка в квартал Таксим, пешеходната улица „Истиклял“ и квартал Ортакьой, разположен до първия мост над Босфора (срещу доп. заплащане). За любителите на турската кухня, предлагаме възможност за вечеря с програма в Ориент Хаус или Гар Мюзикхол (срещу доп.заплащане).  Нощувка.
Втори ден 02.05.2015
Закуска. Освобождаване на хотела. Предстои вивълнуващопътешествие с яхта по Босфора и възможност да се запознаете с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул. Следприключваненамини – круизапоБосфора, следва свободновременаЕгипетскияпазар, където ще се потопите сред опияняващия aромат на канела, ким, шафран, мента и други подправки и билки. Пазарът на подправките е мястото, където можете да намерите най-голямото разнообразие от прочутия турски локум и турско кафе. Около обяд отпътуване за Анкара. Веднага след пристигане, започва туристическа обиколка на града с разглеждане на символът на града Цитаделата, римските бани, храмът на император Август, площада с конната статуя на Ататюрк, старата сграда на Парламента и др. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Трети ден03.05.2015
Закуска и освобождаване на хотела. Туристическата програма продължава с посещение на Мавзолея на Ататюрк, носещ името на основателя на новата турска република. Следва разглеждане на музея на Анадолските цивилизации, съхранил и до днес находки от епохата на хетите и фригийците. Отпътуване за Кападокия. По пътя кратка почивка за фото пауза на второто по големина в езеро в Турция Тузгьол - един от най-солените водни басейни в света. Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. По желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци (срещу доп.  заплащане). Нощувка.
Четвърти ден04.05.2015
Закуска. ПосещениенадревнияградКаймаклъ, откритпрез 1938 г., нообявен катотуристическаатракцияпрез 1964 г. Спускайкисе в дълбинитемупоблизостотесни и наклоненитунела, щесе докоснете доуникални древнисъоражения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. ОтпътуванезаживописнотоградчеЮчхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високататочка в Кападокия.  Наричаттовамястоприроденскалензамък, съхранилмножествотунели и галерии, разположени сред удивителни скални образования. Екскурзионната програма продължава с националнияпаркГьореме - центърнараннотохристиянство. Огромниятманастирскикомплекс в Гьоремевпечатлява с изящнитесирисунки, съхранилисетакаярки в продължениенавекове, благодарениенанеприкосновеносттанаваровиковитескали и постояннататемпература в помещенията. ПосещениенадолинатанаприказнитекоминиЗелве, където оформенитеподвъздействиетонавятъра и водатавулканичниформищевивърнатощеведнъж в мистичността, задаоставят у васнезабравимиспомени. В традиционнотогрънчарскоателие, ще се запознаете с техниките на местнитезанаятии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Пети ден 05.05.2015
За любителите на силните усещания в 05:30 сутринта, предизакуска, поизгревслънце, предлагамеполет с балоннадпрелестниялуненпейзажнаКападокия с продължителностоколо 45 - 50 мин. Закуска, освобождаване нахотела и отпътуванезаБурса около 08:00 ч.Попътноразглежданена град Коня с посещение нагробницатанаислямскияфилософМевлянаРум - създателнаучението и орденанавъртящитеседервиши,изповядващилюбов, толерантност и познаниечрезпрактикатанавъртене,изпадайки в подобнонатранссъстояние. Турът продължава с разглежданенагробанавсепризнатия и обичанхитрецНастрадинХоджа в град Акшехир. Следвапосещение начаршиятазапорцелан в град Кютахия, където ще имате свободновреме и възможностда закупитесувенири или продкти на известната марка порцелан Гюрал. Пристигане в Бурса, късния следобяд. Градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „ЗеленатаБурса“.Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
Шести ден06.05.2015
Закуска.Разходка в Бурса - първата столица на Османската империя.  Градът се слави с множество термални извори, разположен е на пътя на коприната, в подножието на планината Улудаг, в близост до най-известният зимен спортен център в Турция. Следва пешеходна обиколка с посещение на гробницата на основателите на Османската държава Осман и Орхан, павилиона на Ататюрк, парка на културата и др. Свободно време за кафе при една от местните забележителности - Старият чинар Инкая или за шопинг в известния търговски център Зафер плаза. Около обяд отпътуване с ферибот за Истанбул и от там за България. Пристигане в България късно през  нощта.
ЦЕНИТЕ СА ВАЛИДНИ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.01.2015
 
Възрастен в двойнастая    Трети
възрастен    Единична
стая    Дете
0-5,99 г.    Дете
6-11,99 г.      
475 лв.    455 лв.    700лв.    300лв.    325 лв.     


ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:

 
Габрово    04.30 ч. отпаркингазадДоманасатирата      
Велико Търново    05.15 ч. предхотелЕтър      
Казанлък    06.15 ч. ОМВ до ДАП      
Стара Загора    07.15 ч. ЖП Гара      
Варна    05.00 ч. Антим I / до Археологическия музей/      
Бургас    07.00 ч. ОМВ срещу хотел Мираж     


Цената включва:
·    Транспорт с лицензиранавтобус по описания маршрут
·    Фериботни такси и магистрални
·    1 нощувка със закуска в Истанбул в хотел 3*
·    1нощувкасъсзакуска и вечеря в Анкара в хотел 3*
·    2 нощувкисъсзакуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*
·    1 нощувка със закуска в Бурса в хотел 3*
·    Екскурзоводско обслужване в Истанбул, Анкара, Кападокия и Бурса от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата
·    Пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул с екскурзоводнабългарскиезик
·    Разходка с корабче по Босфора
·    Туристическа програма в Анкара с екскурзоводнабългарскиезик
·    Туристическа програма в Кападокия с екскурзоводнабългарскиезик
·    Туристическа програма в Бурса с екскурзоводнабългарскиезик
·    Медицинска застраховка в ЗК "Дженерали Застраховане" АД, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години
·    Представител на ТА

Цената не включва:
·    Входните такси за музеите:
1.    Музея на Анадолските цивилизации - 15 турски лири
2.    Крепостта Ючхисар - 6 турски лири
3.    Национален парк Гьореме - 20 турски лири
4.    Долината Зелве - 10 турски лири
5.    Древния град Каймаклъ - 25 турски лири
6.    Гробницата на Мевляна, Коня - вход 3 турски лири / по желание може да се доплати за слушалки – 3 турски лири/
·    Посещение на атракционно заведение в Кападокия–20евро
·    Полет с Балон над Кападокия – 120 евро
·    Мед. застраховка в ЗК "ДженералиЗастраховане" АД, с Асистанс, с покритие 5000 еврозалицаот 65 до 74 години - доплащане7лв.
·    Мед. застраховка в ЗК "ДженералиЗастраховане" АД, с Асистанс, с покритие 5000 еврозалицаот 75 годинидо 79 години - доплащане 14лв.
·    Мед. застраховка в ЗК "ДженералиЗастраховане" АД, с Асистанс, с покритие 5000 еврозалицанад 80 години - доплащане 20 лв.
·    Застраховка - Отмянанапътуване - от 1,5до 3,5% отзаплатенатасума, в зависимостотсроканаанулация. Предлагамевъзможностзасключване, съгласноусловиятана ЗК "ДженералиЗастраховане" АД, гр.София, бул.КнязАл.Дондуков №68, ЕИК 030269049, тел +3592 92 67 222

Забележка:
1.    Всички входни такси се заплащат само в турски лири.
2    Не се препоръчва посещение на Ючхисар и Каймаклъ за хора със здравословни проблеми (високо кръвно налягане, световъртеж, затруднения с опорно двигателния апарат и др.) и за страдащи от клаустрофобия.

Минималенбройтуристизаосъществяваненаекскурзията: 40човека
Срокзауведомлениепринедостигнаминималниябройтуристи: 7 днипрединачалотонаекскурзията
Визов режим: Няма изисквания за визи
Начиннаплащане: депозит 30%  призаписване, доплащане – до 20днипредидататанаотпътуване
Необходимидокументи:Валиден международенпаспорт;Задецадо 18 г. пътуващи с единилибезродител, нотариалназаверкаотеднияилидваматародители


Запитване
име:
e-mail*:
телефон за връзка:
съобщение:

Код за сигурност:

*Моля въведете кода от изображението:

със * са отбелязани задължителните полета !

изпрати
Фейсбук :))) Открийте ни :))Нека бъдем приятели :) Открийте ни във Фейсбук Кликнете ТУК