Еднодневна екскурзия до Земенски манастир

Международен Автобусен Транспорт и Пътнически Услуги

Земенски манастир-Кюстендил за един ден

« назадЗеменски манастир-Кюстендил за един ден

ЗЕМЕНСКИ МАНАСТИР И КЮСТЕНДИЛ

Eднодневна екскурзия с автобус за дата 15.11.2014г. на цена от 32,00лв..

София - Земенски манастир - Кюстендил – София

Отпътуване в 8:00 часа от площад „Александър Невски” (зад катедралния храм, от страната на улица „Оборище”) по маршрут София - Перник - Земен. Посещение на Земенския манастир с църквата „Йоан Богослов” (XI век) - типичен представител на българската средновековна църковна архитектура. Най-ценни са стенописите, представящи моменти от Библията и портретите на ктиторите Деян и Доя. Отпътуване за Кюстендил. Градът е основан през V век пр. Хр от тракийски племена, които се заселват около топлите минерални извори. През римският период градът е известен с името Пауталия - „град на пролетта”. Посещение на художествената галерия, патрон на която е един от най-талантливите български художници Владимир Димитров-Майстора. По желание посещение на: джамията Ахмед бей, Пирговата кула, термите, къщата музей на Димитър Пешев, човекът, помогнал за спасяването на българските евреи през Втората световна война. Свободно време в парк „Хисарлъка” с възможност за разглеждане на крепостта, зоопарка, панорамата към града. Отпътуване за София в 15:30 часа. Пристигане на площад „Александър Невски” късния следобед.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:транспорт, екскурзоводско обслужване на български език, ДДС.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

            входни такси за Земенския манастир (3 лв.), къщата на Ильо войвода (2 лв.), къщата на Димитър Пешев (2 лв.), художествена галерия "Владимир Димитров-Майстора" (2 лв.) и други музеи и обекти, посещавани в свободното време; обяд, кафе и други напитки, разходи от личен характер.

ОТСТЪПКИ:деца до 7 години (ползват самостоятелна седалка в автобуса) - 6 лв.

            деца и ученици до 18 години и студенти до 25 години - 2 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:      

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

            Застраховки не са включени в цената.

            Агенцията не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от нас причини. В противен случай – при условие, че те са резултат от небрежност на наши служители, отговорността на агенцията е ограничена максимум до пълното възстановяване на заплатената за екскурзията сума.

            Моля, обърнете внимание:

            Деца и ученици до 18 години трябва да бъдат придружени от възрастен.

            Студенти до 25 години: При записване студентите трябва да предоставят студентски документ и да го носят в деня на пътуването.

 

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

            Земенският манастир "Свети Йоан Богослов" се намира на един от североисточните склонове на Конявската планина, в началото на Земенския пролом, на левия бряг на река Струма. Той е основан през 11 век. Най-забележитена е най-старата постройка на манастира, която е обявена за паметник на културата-кръстокуполна архитектура. Популярността на храма се дължи не само на интересното архитектурно решение, но и на забележителните стенописи, изобразяващи библейски сцени от 14 век. олтарът е каменен монолит, а подът е изграден от разноцветни каменни плочи и антични тухли.

            На 5 март 1966г. Земенската църква е обявена за паметник на българската архитектура и живопис, а Земенският манастир за национален музей.

            Трудно е да се опише с думи, ето защо Ви предлагаме заедно да посетим това живописно кътче от България!


Запитване
име:
e-mail*:
телефон за връзка:
съобщение:

Код за сигурност:

*Моля въведете кода от изображението:

със * са отбелязани задължителните полета !

изпрати
Фейсбук :))) Открийте ни :))Нека бъдем приятели :) Открийте ни във Фейсбук Кликнете ТУК