Еднодневна екскурзия с автобус до Лещен и Долен

Международен Автобусен Транспорт и Пътнически Услуги

Лещен-архитектурни резервати

« назадЛещен-архитектурни резервати

АРХИТЕКТУРНИ РЕЗЕРВАТИ ЛЕЩЕН И ДОЛЕН

Еднодневна екскурзия с автобус за дата 02.11.2014г. на цена от 43,00лв..

София - Лещен - Долен – София

Отпътуване в 8:00 часа от площад „Александър Невски” (зад катедралния храм, от страната на улица „Оборище”), в 9:30 часа от Дупница, в 10:30 часа от Благоевград. Пътуване като в приказка сред тишина, запленяваща природа и старинни селски къщи. Разходка в село Долен и село Лещен, запазили автентичния си вид от XVIII - XIX век, съхранили оригиналната атмосферата и историята на този дивен край. Отпътуване за София в 16:00 часа. Пристигане на площад „Александър Невски” вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт, пешеходни разходки в Долен и Лещен, екскурзоводско обслужване на български език, ДДС

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

входни такси, обяд, кафе и други напитки, разходи от личен характер.

 

ОТСТЪПКИ:

деца до 7 години (ползват самостоятелна седалка в автобуса) - 11 лв.

деца и ученици до 18 години и студенти до 25 години - 3 лв.

тръгване от Благоевград - 7 лв.

тръгване от Банско - 10 лв.

 

ДОПЛАЩАНЕ:

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

МЯСТО НА ОТПЪТУВАНЕ И ВРЪЩАНЕ:

Дупница - бензиностанция OMV.

Благоевград - автобусната спирка между общинската и частната автогара.

Застраховки не са включени в цената.

Инциденти и загуби:

Агенцията не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от нас причини. В противен случай – при условие, че те са резултат от небрежност на наши служители, отговорността на агенцията е ограничена максимум до пълното възстановяване на заплатената за екскурзията сума.

Моля, обърнете внимание:

Деца и ученици до 18 години трябва да бъдат придружени от възрастен.

Студенти до 25 години: При записване студентите трябва да предоставят студентски документ и да го носят в деня на пътуването.


Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

         с.Лещен- старинно селище в Неврокопска околия със запазени старинни къщи, намира се в западните Родопи, сред невероятна природна гледка. Датиращо от края на 19 век в днешни дни се заражда за нов живот-реставрират се старите къщи, като се запазва изцяло автентичният им архитектурен стил.

         Всичко това и още много скрити тайни и поверия ще намерят туристите ту. Лещен е идеалното място за почивка сред тиха и спокойна обстановка и през цялата година домакините предлагат различни начини за забавления и отдих-лов и риболов, излети в планината, плуване и балнеолечение в близкия курорт Огняново, бране на гъби, билки и горски плодове... В близост се намират етногравските комплекси Ковачевица, Долен, Делчево, Роженски манастир и т.н..

         с.Долен, община Сатовча е създадено от заселници, спасяващи се от насилственото помохамеданстване през ХVІв.. Възрожденският архитектурен разцвет, съхранен и до днес чрез 70-те къщи, паметници на културата го прави през 1977г.-"Културен исторически резерват Долен". Основните забележителности са старата църква Свети Никола, построена през 1834г. в комплект с килийното училище. Върху иконостаса на църквата са изрисувани икони от Георги Филипов, зограф от Дебърско.

         Всяка година през първата събота и неделя на месец август се провежда традиционен събор в местността "Свети Илия", а на 2км. от там при ясно време се вижда безкрая на Бяло море.


Запитване
име:
e-mail*:
телефон за връзка:
съобщение:

Код за сигурност:

*Моля въведете кода от изображението:

със * са отбелязани задължителните полета !

изпрати
Фейсбук :))) Открийте ни :))Нека бъдем приятели :) Открийте ни във Фейсбук Кликнете ТУК