Еднодневна екскурзия до Велико Търново и Арбанаси

Международен Автобусен Транспорт и Пътнически Услуги

Велико Търново-Арбанаси екскурзия за ден

« назадВелико Търново-Арбанаси ескурзия за ден

 


ВЕЛИКО ТЪРНОВО И АРБАНАСИ

Еднодневна екскурзия с автобус за дата 1611.2014г. на цена от 46,00лв..

София - Велико Търново - Арбанаси – София

Отпътуване в 7:00 часа от площад „Александър Невски” (зад катедралния храм, от страната на улица „Оборище”) по маршрут София - Велико Търново - Арбанаси. Къщите в Арбанаси отвън наподобяват крепости, но са с богат интериор. Тук се намира и бившата резиденция на комунистическия лидер Тодор Живков. Разходка в Арбанаси. По желание посещение на църквата „Рождество Христово”, една от най-забележителнитие български черкви от XVII век, и етнографския музей Констанцалиевата къща. Отпътуване за Велико Търново, столицата на Второто Българско Царство, живописно разположена върху четири хълма. Свободно време в центъра на града. Посещение на хълма Царевец - обиколка на крепостта с разглеждане на Царския дворец и Патриаршията. Отпътуване в 15:00 часа за София. Пристигане на площад „Александър Невски” вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

            транспорт, пешеходни обиколки в Арбанаси и Велико Търново, екскурзоводско обслужване на български език, ДДС.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

            входни такси за крепостта Царевец (6 лв.), църквата "Рождество Христово" (6 лв.) и Констанцалиевата къща (6 лв.), обяд, кафе и други напитки, разходи от личен характер.

ОТСТЪПКИ:

            деца до 7 години (ползват самостоятелна седалка в автобуса) - 12 лв.

            деца и ученици до 18 години и студенти до 25 години - 4 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:      

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

            Застраховки не са включени в цената.

            Агенцията не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от нас причини. В противен случай – при условие, че те са резултат от небрежност на наши служители, отговорността на агенцията е ограничена максимум до пълното възстановяване на заплатената за екскурзията сума.

 

            Моля, обърнете внимание:

 

            Деца и ученици до 16 години трябва да бъдат придружени от възрастен.

 

            Студенти до 25 години: При записване студентите трябва да предоставят студентски документ и да го носят в деня на пътуването.

 

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

            Велико Търново-столицата на Втората Българска държава,  разположена между Дунавската равнина и Стара планина, върху първите възвишения на предбалкана, по поречието на река Янтра, той се издига величествена и великолепна. Градът датира още от ХІІІв.пр.хр.. Тук се изработва и първата българска конституция.

            Днес велико Търново е красив и изпълнен с живот град, запазил атмосверата на един от най-великите градове в България. Тук може да се наблюдава прекрасното шоу "Звук и светлина"-единствения по рода си спектакъл в България, включващ светлинни ефекти, озвучени с български фолклор и вскичко това пресъздава историята на Българската държава.

            Забележителностите в града: Архитектурно-музеен резерват Царевец, църквата Свети Четирдесет мъченици, музей на възраждане, Архиелогически музей Велико Търново, Художественаа галерия, паметника Асеневци...и

            с.Арбанаси-старинно селище с прекрасен изглед към хълмовете Царевец и Трапезица. Неговата история е богата и изпълнена с много интересни факти и събития. Днес като наследство са останали запазени 144 къщи, църкви и манастири с богата архитектура и вътрешна декоративна украса, стенна живопис и резба. Тези уникални паметници с историческо значение привличат туристи от цял свят.

            За Вашата приятна почивка и добро настроение се грижат стопаните на хотели и къщи за гости, собствениците на механи, които ви пренасят в една отминала епоха от нашата древна история и култура...

 


Запитване
име:
e-mail*:
телефон за връзка:
съобщение:

Код за сигурност:

*Моля въведете кода от изображението:

със * са отбелязани задължителните полета !

изпрати
Фейсбук :))) Открийте ни :))Нека бъдем приятели :) Открийте ни във Фейсбук Кликнете ТУК