Еднодневна екскурзия с автобус Белоградчишки скали

Международен Автобусен Транспорт и Пътнически Услуги

Природен феномен-Белоградчишки скали

« назадПрироден феномен-Белоградчишки скали

Природен феномен-Белоградчишки скали-тук всеки камък има своя история и легенда, пълна със страдание и героизъм.

Скалите се издигат като могъщи стражи над малкото китно градче Белоградчик. Ако по здрач излезете на притихналия градски площад и се заслушате, ще чуете вика на кукувица - обажда се скалата "Кукувицата". Тя наистина издава звук, подобен на птицата, чието име носи. Дали е просто игра на вятъра или "Кукувицата" разказва историята на околните скали - "Конникът", "Мадоната" и "Метохът", не знаем.

"Пчелен камък", също издава звуци - жужи, защото в нея живеят диви пчели. Ако разбирахме техния език, сигурно щяхме да узнаем как са възникнали огромните каменни фигури. Науката твърди, че преди около 230 милиона години в този район се образували песъчливо-мергелни скали. По-късно те се озовали на дъното на море и върху тях се наслоили пясък, чакъл и глина, после - сиви и кремаво бели варовици. След това морето се оттеглило, а скалите се издигнали. Вятърът, дъждовете и ледът разрушили част от варовиците и оголили червените от железния окис тела на скалите.

Така с течение на годините на разстояние от около 30 км са се образували причудливите форми на каменните великани и различните пещери.

 

София - Белоградчик – София

 

Еднодневна екскурзия с автобус за дати: 06.06.2015г./26.07.2015г./05.09.2015г. на цена от 43,00лв.

 

Отпътуване в 8:00 часа от площад „Александър Невски” (зад катедралния храм, от страната на улица „Оборище”). Изключително преживяване с незабравими, спиращи дъха природни гледки. Неповторими мигове сред гигантски пещери и скали с причудливи форми. Белоградчишките скали са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България със своите красиви скални фигури, достигащи на места до 200 м височина и разделени на 3 основни групи. Голям интерес предизвиква Калето, една от най-добре запазените в страната крепости, защитена от непристъпните скали. Разглеждане на крепостта. Свободно време в Белоградчик. Отпътуване за София в 15:30 часа. Пристигане на площад „Александър Невски” вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт, екскурзоводско обслужване на български език, ДДС.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

входни такси за Белоградчишката крепост (4 лв); обяд, кафе и други напитки, разходи от личен характер.

 

ОТСТЪПКИ:

деца до 7 години (ползват самостоятелна седалка в автобуса) - 11 лв.

деца и ученици до 18 години и студенти до 25 години - 3 лв.

 

ДОПЛАЩАНЕ:

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Застраховки не са включени в цената.

Агенцията не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от нас причини. В противен случай – при условие, че те са резултат от небрежност на наши служители, отговорността на агенцията е ограничена максимум до пълното възстановяване на заплатената за екскурзията сума.

Моля, обърнете внимание:

Деца и ученици до 18 години трябва да бъдат придружени от възрастен.

Студенти до 25 години: При записване студентите трябва да предоставят студентски документ и да го носят в деня на пътуването.


Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.


Запитване
име:
e-mail*:
телефон за връзка:
съобщение:

Код за сигурност:

*Моля въведете кода от изображението:

със * са отбелязани задължителните полета !

изпрати
Фейсбук :))) Открийте ни :))Нека бъдем приятели :) Открийте ни във Фейсбук Кликнете ТУК