Еднодневна екскурзия с автобус Бачковски манастир, Асенова крепост, Чудните мостове

Международен Автобусен Транспорт и Пътнически Услуги

Асенова крепост-Бачковски манастир-Чудните мостове

« назадАсенова крепост-Бачковски манастир-Чудните мостове

Бачковски манастир-един от най-старите манастири на Балканския полуостров. Сгушен в полите на балкана…

… той пази тайните на три култури-византийска, старогрузинска и българска. Запазените тук уникални архитектурни и художествени паметници са ценни за цялата православна култура.

Асенова крепост-най-атрактивната е често посещавана туристическа забележителност в Асеновград. Изградена та недостъпна скала в началото на прохода свързващ Тракия с Беломорието Петричката крепост, преименувана в чест на Иван-Асен ІІ е била достъпна единствено от югозапад.

Историите и легендите, които всеки българин трябва да знае ще научите, когато дойдете с нас, защото чути на това магнетично място ще имат по-голямо въздействие от думите…

Чудните мостове-прекрасен феномен на природата, внушителни и красиви естествените каменни мостове се издигат величествено, обградени от невероятна природа и митични пещери…

София - Бачково – София

 

Еднодневна екскурзия с автобус за дати: 23.05.2015г./27.06.2015г./ 18.07.2015г./15.08.2015г. на цена от 44,00лв..

Отпътуване в 7:00 часа от площад „Александър Невски” (зад катедралния храм, от страната на улица „Оборище”), в 9:00 часа от Пловдив (бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург) по маршрут София - Пловдив - Асеновград. Посещение на Асеновата крепост - археологически обект с хилядолетна история. Най- голямата забележителност, която се е запазила и до наши дни, е църквата „Света Богородица Петричка” от XIII век. Отпътуване за Чудните мостове - огромни мраморни арки, които свързват двата бряга на река Дълбок Дол, течаща сред вековните гори на планината. Природен феномен, чиято красота ще ви остави без дъх. Свободно време. Следобед посещение на Бачковски манастир, основан през XI век. Изиграл важна роля през годините, днес Бачковският манастир е втория по големина и значимост в България. Разполага с три църкви, костница и трапезария. В главния храм се пази една от чудотворните икони на Света Богородица в България. Отпътуване в 16:00 часа за София. Пристигане на площад „Александър Невски” привечер.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: транспорт, входна такса за Асеновата крепост, екскурзоводско обслужване на български език, ДДС.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: обяд, кафе и други напитки, разходи от личен характер.

ОТСТЪПКИ:деца до 7 години (ползват самостоятелна седалка в автобуса) - 12 лв.

деца и ученици до 18 години и студенти до 25 години - 4 лв.

тръгване от Пловдив - 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:      

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

МЯСТО НА ОТПЪТУВАНЕ И ВРЪЩАНЕ:

Пловдив - бензиностанция OMV до хотел "Санкт Петербург".

Застраховки не са включени в цената.

Агенцията не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от нас причини. В противен случай – при условие, че те са резултат от небрежност на наши служители, отговорността на агенцията е ограничена максимум до пълното възстановяване на заплатената за екскурзията сума.

Моля, обърнете внимание: Деца и ученици до 18 години трябва да бъдат придружени от възрастен. Студенти до 25 години: При записване студентите трябва да предоставят студентски документ и да го носят в деня на пътуването.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.


Запитване
име:
e-mail*:
телефон за връзка:
съобщение:

Код за сигурност:

*Моля въведете кода от изображението:

със * са отбелязани задължителните полета !

изпрати
Фейсбук :))) Открийте ни :))Нека бъдем приятели :) Открийте ни във Фейсбук Кликнете ТУК