Екскурзия с автобус Будапеща, Прага, Конопище, Виена, Белград

Международен Автобусен Транспорт и Пътнически Услуги

Перлите на Австро-Унгарската империя:Будапеща-Прага-Конопище-Виена-Белград

« назадПерлите на Австро-Унгарската империя:Будапеща-Прага-Конопище-Виена-Белград

Перлите на Австро-Унгарската империя: Будапеща-Прага-Замъкът”Конопище”-Виена-Белград

Автобусна екскурзия 6дни/5нощувки за дати: 26.02.2015г. на цена от 489,00лв./31.03.2015г. на цена от 515,00лв./ 09.06.2015г. на цена от 525,00лв./ 07.07.2015г. на цена от 499,00лв./ 04.08.2015г. на цена от 499,00лв./ 08.09.2015г. на цена от 519,00лв./ 06.10.2015г. на цена от 509,00лв./ 10.11.2015г. на цена от 489,00лв..


1 ДЕН - СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ! Нощувка в хотел „Хемус” ***. Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад “Александър Невски” (началото на ул. „Оборище”), 7.30 ч. - Автогара „Сердика”, по маршрут Белград - Будапеща. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата "Св. Матияш", носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско. 14.00 ч. - отпътуване за Прага – всепризнатата перла в короната на Централна Европа. Пристигане късно вечерта. Настаняване. Нощувка.

3 ДЕН - Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини; грандиозната готическа катедрала "Свети Вит"; “Златната уличка” с дома на Кафка; Мала страна - бароковата църква от 18 век "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Свободно време. По желание: полудневна екскурзия до Конопище – един от най-значимите чешки замъци, построен през 14 век, съхранил невероятна колекция от исторически оръжия, мебели, картини и гоблени. Посещение на представителните зали, приемните, трапезарията и богатата колекция от ловни трофеи на Фердинад Д`есте. Нощувка.

4 ДЕН - Закуска. 8.00 ч. отпътуване за Виена – всепризнатата столица на музиката и изкуствата. Пристигане във Виена около обяд. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод – Дворецът "Белведере" – образец на бароковата архитектура от 18 в., Виенската опера – един от най-известните и посещавани оперни театри в света, представителният булевард "Рингщрасе" , обграден от правителствени сгради, паркове и паметници; официалната резиденция на Хабсбургите - Дворецът "Хофбург" ; Парламентът с фонтана на Атина Палада; Кметството в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена – Виенското колело. По желание: разглеждане на лятната императорска резиденция - Дворецът "Шонбрун" с местен екскурзовод. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, и голяма историческа значимост днес той е една от най- посещаваните забележителности във Виена Настаняване врайона на Виена вечерта. Нощувка.

5 ДЕН - Закуска. Свободно време за разходка по търговската улица "Марияхилферщрасе" или за посещение на Художествената галерия, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес или Къщата на Пеперудите в Двореца "Хофбург" . Отпътуване за Сърбия. Настаняване в Белград късно вечерта. Нощувка.

6 ДЕН - Закуска. Пешеходна разходка в централната част на града. Свободно време. 14.00 ч. - отпътуване за София. Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil” (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад „Централна гара” и площад „Александър Невски” (началото на ул. „Оборище”) вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с комфортен туристически автобус (климатик,

видеосистема, минибар);

1 нощувка със закуска в хотел “Budapest“ ***+(или

подобен) в Будапеща;

2 нощувки със закуски в хотел *** в Прага;

1 нощувка със закуска в хотел “Arion“ *** (или подобен)

в района на Виена;

1 нощувка със закуска в хотел “Srbija“ *** (или

подобен) в Белград;

панорамна обиколка с местен екскурзовод в Будапеща;

пешеходна обиколка с местен екскурзовод в Прага;

панорамна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод във

Виена;

пешеходна разходка в Белград;

застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“;

екскурзоводско обслужване.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

разходка с корабче по р. Дунав (1 час);

полудневна екскурзия до замъка "Конопище";

доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка

в Прага (3 EUR);посещение на двореца "Шонбрун";

градски транспорт: Будапеща (350 HUF - еднопосочен

билет), Прага (32 CZK - еднопосочен билет, 110 CZK -

карта за 24 часа);

входни такси за Музея на Алфонс Муха (180 CZK), Музея

на Сметана (50 CZK) в Прага;

входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви,

посещавани по желание и градски транспорт.

 

ОТСТЪПКИ:

ученици и студенти: - 10.00

деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители: - 25.00

 

ДОПЛАЩАНЕ:

единична стая: 192.00

разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско турист при минимум 20 туристи: 30.00

полудневна екскурзия до замъка "Конопище" (с включена такса резервация, входна такса и местен екскурзовод) турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно!: 52.00

ползване на двойна седалка от един турист: 232.00

посещение на двореца "Шонбрун", при минимум 20 туристи (цената включва входна такса и местен екскурзовод): 40.00

посещение на двореца "Шонбрун" за лица до 18 г., при минимум 20 туристи (цената включва входна такса и местен екскурзовод): 20 лв

нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус” *** на турист в двойна стая: 25 лв

нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус” *** на турист в единична стая 40 лв

трансфер от хотел „Хемус” *** до площад „Ал. Невски” на турист 5 лв

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия

по програмата, е необходимо да ги заявите още при

сключването на договора за организирано пътуване, тъй

като осъществяването им е свързано с предварителни

резервации.

Медицински и здравни изисквания : Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Валутни курсове:

1 EUR = 273 HUF

1 EUR = 24,50 CZK

Часово време:

България 12 ч.

Унгария, Чехия 11 ч.


Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.


Запитване
име:
e-mail*:
телефон за връзка:
съобщение:

Код за сигурност:

*Моля въведете кода от изображението:

със * са отбелязани задължителните полета !

изпрати
Фейсбук :))) Открийте ни :))Нека бъдем приятели :) Открийте ни във Фейсбук Кликнете ТУК