Индивидуален тур в Перу

Международен Автобусен Транспорт и Пътнически Услуги

Перу

« назадПеру

Перу се слави с едни от най-зрелищните природни гледки в Южна Америка. Красивите Перуански Анди подканват с вик на сирени...

 ....любителите на висококласните планински преходи. Тези планини са дом на местните туземци, които още говорят на древния индиански език Кечуа и водят традиционен начин на живот.

Разходете се из колоритните градове, в които отеква заветът на Испанските завоеватели, изследвайте древната столица на Инките-Куско, посетете изгубеният град-Мачу Пикчу и се опитайте да разгадаете загатките на пустинята Наска.

Лима – Куско – Мачу Пикчу - Пуно - езерото Титикака – о-в Урос


Перу-класически тур (индивидуално пътуване)


 

Обявени дати:

05.11.2014 / 12.11.2014 / 19.11.2014 / 26.11.2014г.;

03.12. / 10.12.2014г. на цена от 2428 Евро.

 

1 ДЕН - Отпътуване от летище София в 7.15 ч. за Мадрид с полет на авиокомпания “Bulgaria Air”. Пристигане в Мадрид в 9.55 ч. Отпътуване за Перу в 23.55 ч.

2 ДЕН - Пристигане в Лима в 06.25 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване в хотел “Colon Miraflores” **** или подобен. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН - Закуска. Туристическа програма вЛима : Катедралата , която се отличава със забележителната си фасада, дървените църковни тронове, олтарите и гробницата на Франсиско Писаро, испанският конкистадор, основал столицата на Перу; църквата 'Сан Франсиско' със своя манастир, музей за колониално изкуство и катакомби; Централният площад с Парламента; Кметството. Обиколката продължава с посещение на съвременните и елитни квартали на Лима като Мирафлорес, известен със своите шопинг центрове, градини, паркови с цветя и плажове, и Сан Исидро – финансовия център на Лима. Свободно време. Нощувка.

4 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Куско. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване в хотел “San Augustin Dorado” **** или подобен. Туристическа програма в Куско с посещения на храма„Кориканча” - „Храмът на слънцето”, който е бил основната религиозна сграда на инките, посветена на култа към слънцето и чиито стени според летописците са били покрити с тънък пласт злато. Посещение на Саксайуаман - крепост от епохата на инките; Тамбомакай - останки от минерални бани, строени по времето на инките и считани за място на култ към водата; Кенко - светилище, запазило и до днес каменни фигури и гравюри, изобразяващи животни; „Пука Пучара” - административен и военен център в древността, оформен от тераси, стълбища, коридори, кули и сводести ниши. Свободно време. Нощувка.

5 ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия до светилището Мачу Пикчу – „изгубеният свят на инките”: пристигане в Мачу Пикчу - каменна крепост, открита през 1911 г. от Хирам Бингам. Самият археологически обект е построен върху специално място, покрито с растителност, между две планини - Мачу Пикчу ('Стара планина') и Уайна Пикчу ('Млада планина'), в подножието на които се вие река Урубамба. Обиколка на комплекса. Обяд. Връщане с влак в Куско. Нощувка.

6 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Пуно . По пътя се посещават Андагуаилиляс – „Сикстинската капела” на Южна Америка и Ракчи – археологически паметник от епохата на инките. Обяд в местността Сикуани. Пътуването продължава през пазара „Ла Райя”, разположен на 4400 м надморска височина сред красиви планини и Пукара – център на едноименната култура от времето преди инките. Пристигане в Пуно. Настаняване в хотел “Royal Inn” **** или подобен. Нощувка.

7 ДЕН - Закуска. Екскурзия до плаващия остров Урос в езерото Титикака. Местното население тук се смята за наследник на най-древните южноамерикански народи и до днес спазва техните древни традиции. Техните жилища са разположени върху повърхността на езерото Титикака и са направени от тръстикови стъбла. Посещение на Чулпас Силюстани – древни погребални кули, места за поклонение от епохите преди инките. Трансфер до летището за полет до Лима. Пристигане в Лима и трансфер до хотела. Настаняване в хотел “Colon Miraflores” **** или подобен. Нощувка.

8 ДЕН - Закуска. Напускане на хотела Трансфер до летището. Отпътуване в 11.15 ч. за Мадрид с полет на авиокомпания “Аir Europa”.

9 ДЕН - Пристигане в 05.00 ч. в Maдрид. Отпътуване в 10.45 ч. за България. Пристигане в 15.10 ч. на летище София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

самолетен билет София - Mадрид - Лима и Лима - Мадрид - София в икономична класа, с включени летищни такси на авиокомпании “Bulgaria Air” и "Air Europa";

самолетен билет Лима - Куско в икономична класа, с включени летищни такси;

самолетен билет Пуно - Лима в икономична класа, с включени летищни такси;

двупосочен билет за влак до Мачу Пикчу;

билет за влак Агуас Калиентес – Куско в класа “Vistadome”;

билет за автобус Куско - Пуно;

3 нощувки със закуски в хотел “Colon Miraflores” **** или подобен в Лима;

2 нощувки със закуски в хотел “San Augustin Dorado” **** или подобен в Куско;

1 нощувка със закуска в хотел “Royal Inn” **** или подобен в Пуно;

2 обяда на 4-тия и 5-тия ден от програмата;

всички посочени в програмата трансфери;

транспорт по описаната програма с туристически микробус/ автобус;

екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на английски език в посочените градове;

входни такси за посещаваните обекти по програмата;

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

държавна такса при напускане на Перу (заплаща се лично на летището при отпътуване): 31.25 $;

разходи за музеи, обекти и прояви посещавани по желание.

 

ОТСТЪПКИ:

 

ДОПЛАЩАНЕ:

екскурзоводско обслужване по маршрута на руски език (на турист в двойна стая): 521 eur

единична стая и екскурзоводско обслужване по маршрута на английски език: 460 eur

единична стая и екскурзоводско обслужване по маршрута на руски език език: 1621 еur

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 963 € с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.

Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс 1 $ = 1.55 лв. При промяна на валутния курс с над 5% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.

Визова информация:

Българските граждани, притежаващи валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, които желаят да посетят Перу с намерение за временно пребиваване за срок, не по-дълъг от 90 последователни дни, могат да влязат на територията на Перу, без да е необходимо да им се издават визи.

Здравни изисквания:

Задължителни ваксини - няма

Препоръчителни ваксини - хепатит А, тиф

Валутен курс:

1 € = 3.49 PEN

Часово време:

София 12 ч.

Лима 5 ч.


Екскурзията се предлага за индивидуални туристи!


Запитване
име:
e-mail*:
телефон за връзка:
съобщение:

Код за сигурност:

*Моля въведете кода от изображението:

със * са отбелязани задължителните полета !

изпрати
Фейсбук :))) Открийте ни :))Нека бъдем приятели :) Открийте ни във Фейсбук Кликнете ТУК