Великобритания

Великобритания

Великобритания-една от седемте най-развити страни в света, силно привързана към традициите, типично морска държава.

Жителите на Великобритания говорят и изглеждат различно, но всички те имат нещо общо-допринесли са за това което прави тази страна толкова уникална. Една държава с богато културно-историческо наследство, огромен творчески потенциал и горда национална идентичност. Една държава, която не се уморяваш да преоткриваш, където всеки ден научаваш нещо ново и неусетно се потапяш във вълнуващи преживявания, които ти даряват неподозирани емоции.

Многовековната история на тази велика сила е съхранена и до ден днешен в многобройните архитектурни шедьоври, запазили духа на времето. Забележителности като Бъкингамския дворец, площадът „Трафалгър”, сградата на парламента с часовника „Биг Бен”, катедралата „Свети Пол”, крепостта „Тауър”, замъкът „Уиндзор”, и „Стоунхендж” са само част от известните паметници на културата, атестат за богатото историческо минало на страната. 

Това което отличава Великобритания днес, е не само величествената й история, а богатото културно наследство което неотклонно дарява на света. Малко са държавите, които могат да се похвалят с толкова видни представители на изкуството. Именно Великобритания е родината на едни от най-успешните музикални таланти - Бийтълс, Роулинг Стоунс, Куийн, Пинк Флойд, Елтън Джон, Род Стюарт, Джордж Майкъл, Роби Уилямс, Стинг, Спайс Гърлс, Бойзоун и Депеш Мод. Това е родината и на знаменитият драматург Уилям Шекспир, чиито живи и непреходни пиеси, продължават да пленяват сърцата и умовете на любителите на театралното изкуство. Едва ли има домашна библиотека, която да не съдържа поне една от книгите на майсторката на криминалните романи Агата Кристи или ученик, който не е чувал за „Оливър Туист” или чичо Скрудж от „Коледна Приказка” на друг изтъкнат писател - Чарлз Дикенс. И ако са ви казвали, че англичаните имат особено чувство за хумор - не се хващайте - точно тогава от телевизионния ви екран ще надникне някой от тримата най-забавни комици за всички времена Чарли Чаплин, Бени Хил или „Мистър Бийн”, за да повдигнат духа ви и да ви докажат, че когато се смеем всички си приличаме!

Какво още пише на визитката на тази необикновена страна? Родина на един от най-зрелищните съвременни спортове - футбола; домакин на най-стария турнир по тенис „Уимбълдън”; продуцент на касовия „Джеймс Бонд”, европейски рай за пазаруване, гастрономия и развлечения, сочни ароматни ягоди и пищна зелена растителност. И най-добрите новини са, че това прекрасно място е само на три часа път със самолет от тук!

Така че, остава само да се заредите с много ентусиазъм, и сами да откриете всичко ценно, което Великобритания щедро има да ви предложи!