Екскурзии до Босна и Херцеговина

Босна и Херцеговина

           Омайна зеленина, кристални реки, с многобройни исторически забележителности и с изключително красива природа Босна и Херцеговина е едно истинско бижу на Балканите и

привлича целогодишно стотици туристи. Столицата Сараево е еднин жив и бързоразвиващ се град, където Истокът и Западър се срещат. Изящните австроунгарски улици преливат в османската част-Башчаршия. Това е град през който пътуването е не само измерено в километри, но и във векове.

            Башчаршия е построен по модела на арабските суки-с широки пространства, свързани с преплитащи се малки улички. Тук има смесица от древни култури и можем да твърдим със сигурност, че това е и дом на древността и многото култури. В града има три джамии, три синагоги, катедрала, построена по модел на Нотр Дам, стара православна църква, датираща от 1616г. с впечатляваща архитектура.

            В центъра на Сараево се намира Ботаническата градина, в която растат над 2000 вида, повечето редки и екзотични растения. Тя е част от Националния музей.

            В бизост е и тунела от войната, превърнат в музей единствено през него жителите са можели да достигнат до летището по време на бомбардировките през 90-те години.

            И разбира се да не забравяме Олимпиадата в Сараево през 1984г., тук планините Беласница и Яхорина предлагат 28 километра писти. Тук се намира и музеят посветен на Олимпийските игри.

            Можем още много да да Ви информираме относно забележителностите, но със сигурност ще е много по-забавно и атрактивно ако всичко това видите с очите си!